VBN-teamet

Forsker ID'er og andre forskerprofiler

I forbindelse med forskerprofilering er det vigtigt at kunne identificere sig som forsker. Mange fonde, tidsskrifter og forlag kræver, at du indsender dit forsker ID. De store citationsdatabaser Scopus og Web of Science, samt Google Scholar har hver deres type forsker ID eller forskerprofil, som anvendes til at identificere, at de korrekte forskere relateres til de korrekte publikationer. Derudover findes der et ID, som går på tværs af de andre ID’er, nemlig ORCID, som er non-profit og uafhængigt af kommercielle interesser.

Læs kort introduktion til, hvordan du holder styr på dine publikationer via forsker ID'erne og profilerne.

Du kan samle disse forsker ID’er i Pure, så de vises på din forskerprofil og dermed hjælpe til at du kan genkendes i forskningsmiljøerne. Læs vejledningen til, hvordan du samler ID’erne i Pure eller se videoguide længere nede på siden.

VBN-teamet afholder kurser i forskerprofilering, hvor forsker ID’er introduceres og du får mulighed for at oprette for dig relevante ID’er.

Forsker ID'er

ORCID

ORCID er et ID, der adskiller dig fra alle andre forskere. Det er et unikt og internationalt anerkendt forsker ID. Gennem integration i vigtige forskningsarbejdsgange såsom indsendelse af manuskript og ansøgninger, understøttes forbindelser mellem dig og dine faglige aktiviteter, og det sikres, at kun dit arbejde relateres til dig. ORCID ID’et er personligt og følger dig uanset arbejdssted, forskningsfelt eller evt. navneskift. Du kan oprette ORCID direkte i Pure eller hvis du allerede har et ORCID, kan du blot tilføje det og det vil blive vist i din VBN forskerprofil. Det er endvidere en fordel, at du automatisk kan få overført dine publikationer fra Pure til ORCID.

Se video om hvordan du opretter et ORCID iD og hvordan du automatisk overfører publikationer fra Pure til ORCID.

Læs vejledning til hvordan du opretter et ORCID i Pure og hvordan du automatisk overfører publikationer fra Pure til ORCID.

Se også infografik om værdien i at anvende anvende unikke forsker ID'er

 

ResearcherID

ResearcherID er et unikt ID, der knytter dig til dine offentliggjorte værker, uanset eventuelle navnevariationer eller ændringer af institutionelle tilhørsforhold. Du skal selv tilføje publikationer til ResearcherID’et for at holde det ajour. Det bliver ikke opdateret automatisk med nye publikationer. Når du holder din publikationsliste i ResearcherID ajour kan du se et udvalg af citationsmetrikker, herunder H-index, citationer pr. publikation og samarbejdsmålinger i henhold til dine publikationer i Web of Science.

Bemærk venligst:

  • Det anbefales, at du kun har én ResearcherID konto - så tjek ved at søge på ResearcherID registreringsdatabasen, før du opretter en ny konto.
  • En ResearcherID konto er en særlig fordel for forskere i discipliner, hvor der er fremragende Web of Science-dækning.

Læs vejledning til hvordan du ser, om du har et ResearcherID og hvordan du vedligeholder dit ResearcherID.

 

Scopus Author ID

Scopus’ forfatter-ID samler alle dine Scopus-poster i en unik forfatter-profil. Brug Scopus Author Feedback Wizard for at sikre, at alle dine Scopus-registreringer er indsamlet under den ene, unikke forfatter-profil. Du kan også linke dit Scopus forfatter-id til din ORCID via Scopus2Orcid guiden.

Se video om hvordan du søger Scopus Author ID frem.

Forskerprofiler

Google Scholar Citations Profile

Du kan personligt oprette og vedligeholde en Google Scholar Citations Profile, som opdateres automatisk, når Google Scholar finder nye citationer. Du kan lave profilen offentlig, så den kan vises i Google Scholar resultater, når folk søger på dit navn. 

Se vejledning til hvordan du opretter en Google Scholar profil og hvordan du tilknytter det til din VBN profil

ResearchGate, Academia m.m.

Du har mulighed for at oprette en forskerprofil på diverse andre platforme, som ResearchGate, Academia mv. VBN-teamet yder ikke support til disse. Benyttelsen af en disse platforme sker på eget ansvar.

Har du en forskningsprofil på ResearchGate m.fl., anbefaler vi, at du sætter et link ind til disse i Pure, så de fremgår af din VBN-profil.

 

VBN-teamet anbefaler, at alle brugere af formidlingsplatforme som ResearchGate, Academia mv. er opmærksomme på, at copyrightregler og embargoperioder på publikationer overholdes. Hvis det er muligt, linkes der til en tilgængelig fuldtekstversion, fx i Pure, som udstillet via VBN.