VBN-teamet

Word

 

Word

 

Ofte stillede spørgsmål om word-formatering

Herunder finder du en række af oftest stillede spørgsmål til at arbejde med Word-skabelonen.

 

SKAL JEG BENYTTE JERES SKABELON?

Nej, det er der ikke noget der kræver - blot du overholder minimumskrav angående sidestørrelse og margin. Hvis du er nået langt med din ph.d. i dit eget dokument, kan du med fordel lave dette dokument om til at matche sidestørrelse og margin i stedet for at kopiere og sætte ind i skabelonen. Denne proces kan nemlig give problemer, afhængigt af hvor kompleks din eksisterende Word-fil er.

 

HVORDAN SIKRER JEG AT NYE KAPITLER ALTID STARTER PÅ EN HØJRESIDE?

I stedet for at lave et almindeligt sideskift, kan du lave et ’Sektionsskifte’/'Section break'. I de nyere versioner af Word, finder du det i fanen 'Layout/Page layout' på knappen ’Skift’/'Breaks'. Her skal du vælge 'Ulige side’/’Odd page'. Bemærk at Word ikke viser den eventuelt tomme side, men den bliver sat ind ved print og konvertering til PDF.

 

HVORFOR HAR JEG PROBLEMER MED REFWORKS?

Hvis du benytter RefWorks til referencehåndtering, så vær opmærksom på, at du skal justere i skabelonen. På titlen på titelbladet (i Wordskabelonen hedder opgaven "Meta data title here" skal du højreklikke, og vælge "Remove Content Control". 

 

KAN JEG RETTE SKABELONEN TIL DANSK?

Hvis du vil rette så der står "Kapitel" i stedet for "Chapter", skal du finde første Heading 1 / Overskrift 1 (i skabelonen på side 13). Højreklik på "Chapter 1." og vælg "Adjust List Indents". I feltet "Enter formatting for number" kan du skrive "Kapitel" i stedet for "Chapter".

 

STAVEKONTROLLEN FUNGERER IKKE

Vi har konstateret at Word kan vælge at slå stavekontrol og markeringen med røde streger fra i dokumentet. Måden dette løses er følgende:

  • Klik på "File" / "Filer"
  • Klik på "Options" / "Indstillinger"
  • Vælg "Proofing" / "Korrektur"
  • Fjern fluebenet i "Hide spelling errors in this document only" / "Skjul stavefejl, men kun i dette dokument".
  • Gem ændringerne ved at klikke 'OK'.

 

HVORDAN FÅR JEG KORREKT 17X24 CM SIDEFORMAT I MIN PDF-FIL?

Nogle udgaver af Word laver sideformatet om til A4, hvis du benytter Words egen konvertering til PDF. I så fald vil din afhandling ikke kunne trykkes.

Du skal derfor installere en PDF-printer. AAU ITS stiller Adobe Acrobat til rådighed for udvalgte computere, afhængig af dit ansættelsesforhold. Alternativt kan der findes "pdf writers" via din favoritsøgemaskine (eksempelvis Google). Bemærk dog at nogle af disse vil forsøge at installere tredjepartssoftware, eksempelvis browser toolbars etc.

HUSK efterfølgende at åbne din PDF-fil og tjekke afhandlingen grundigt igennem inden du indleverer den i Pure.