AAU logo

VBN-teamet

Mediedækning

Presseklip er korte resuméer fra udvalgte medier (aviser, radio, internet og tv) om forskere, forskning og forskningsmiljøer på AAU. Kriteriet for udvælgelse er, at Aalborg Universitet er nævnt i artiklen, udsendelsen eller meddelelsen.

Presseklip logo PurePresseklippene registreres automatisk eller manuelt i Pure, hvorefter de vises i VBN. Ved automatisk registrering leveres presseklippet af et mediebureau (Infomedia). I medielisten finder du oversigten over de medier Pure/VBN automatisk dækker via mediebureauer.

Hvis du finder presseklip, der ikke er blevet registreret, men som burde være med i forhold til medielisten, er du meget velkommen til at kontakte VBN-teamet. Ikke-registrerede presseklip fra andre medier end dem, som fremgår af medielisten, kan din indberetningsansvarlige hjælpe med at lægge i Pure.

 

Presseklippets vej til VBN

  • Mediebureauet Infomedia overvåger en lang række aviser, tidsskrifter, TV-medier og internetsider. Når Aalborg Universitet, et forskningsmiljø eller en forsker fra AAU nævnes, skrives et kort resumé (et såkaldt presseklip).
  • I VBN modtager vi efterfølgende presseklippene som XML, og de læses ind i Pure.
  • VBN-teamet kontrollerer presseklippene, hvorefter de tilknyttes relevante personer og forskningsmiljøer. Dermed kan den enkelte forsker, eller det enkelte forskningsmiljø, finde sine presseklip i VBN.

Som forsker er du selv ansvarlig for at relatere presseklip til øvrigt indhold i Pure (fx projekter eller publikationer), hvorefter dette vil blive udstillet på de relaterede sider i VBN.